Samir Nisic

Samir Nisic

Bioenergija kao način liječenja

Liječenje energijom (bioenergijom, energijom Univerzuma, Božjom energijom), poznato i kao „liječenje rukama“, staro je koliko i čovječanstvo i spada u najprirodnije metode liječenja.
Svaki čovjek, biljka, životinja je energetsko biće i sastavni dio svemira.Bioenergija se nalazi u nama i svuda oko nas.
Bioenergija je životna energija.Bios na grčkom znači život.
Dok svako od nas u sebi ima dovoljno energije koja je slobodna i uravnotežena, zdrav je i živi normalno.Kad je imamo premalo ili nije u ravnoteži, obolimo.Manjak energije u tijelu ili dijelovima tijela dovodi do pojave oboljenja.Bolesti udare tamo gdje je tijelo najslabije.
Terapijima uz pomoć bioenergije, iscjelitelj vraća protok energije kroz tijelo te nadopunjava izgubljenu energiju i vraća zdravlje.
Bioenergija djeluje umirujuće i nakon bioenergetskog tretmana povećava se energija u tijelu, oslobađamo se od stresa, briga i strahova, depresije, povećava nam se samopouzdanje.
Iako se tretira određeni problem terapija djeluje na čitav organizam kako bi se tijelo dovelo u harmoniju i balans.
U vrijeme terapija u tijelu se dešavaju duboke promjene, te svi organi i žlijezde počinju raditi čvrstim ritmom.
Liječenje bioenergijom kod bolesnika aktivira energetsko tijelo, odnosno djeluje na auru u kojoj se nalazi spremište energije.
Nakon toga potiču se energetski centri koji se zovu čakre.Čakre su vezane za svaku žlijezdu u tijelu koje su povezane s endokrinim sistemom.
Liječenje bioterapijom može znatno da ulaži fizičku bol i to ne samo akutnu nego i hroničnu.
Ono što bioterapeut na početku svake bioterapije zahtijeva od svakog pacijenta jeste vjera u ozdravljenje jer je to energija koja pojačava moć svake vrste terapije a pogotovo ove.

Podijeli blog

5/5

Alternativna i Holistička Zdravstvena Usluga

Kontakt